Dorine Pattyn

Studies En Opleidingen

info volgt

Over Mij

Mijn naam is Dorine Pattyn °1973. Ik ben getrouwd met Nele ik ben de mama van Stan, Tille en Bas.

Mijn leven is al een hele zoektocht geweest.

Na verschillende jobs te hebben uitgeoefend besloot ik om opnieuw te gaan studeren. Ik koos de opleiding verpleegkundige. Na 3 jaar behaalde ik mijn diploma Bachelor Verpleegkundige – optie Psychiatrie. Ik werkte 10 jaar als psychiatrisch verpleegkundige, dit werk deed ik met hart en ziel. De 2 laatste jaren voelde ik dat er te weinig beweging in het systeem van het ziekenhuis zat. Dit zorgde ervoor dat ik frustraties begon te krijgen en een andere weg wou inslaan. Ik constateerde bij mezelf een soort gemis in mijn werk met mensen. Er werd vooral verwacht om via gesprek cliënten te gaan ondersteunen. Ik geloof echter dat lichaamswerk in veel gevallen de sleutel is.

Ik besloot om iets helemaal anders te gaan doen en volgde een Trancedance opleiding bij Arnoudt Knecht in Duitsland.  Voor mij is dansen zoals onder andere Trancedance een uitstekend middel om dichter bij je kern te geraken en om hetgeen wat zich in ons onderbewuste afspeelt, aan de oppervlakte te laten komen. Geen oeverloos gepraat, maar heerlijke muziek. Je voelt de muziek… en hoe! De combinatie van de vuurademhaling, een blinddoek en muziek brengen je in een dik uur durende trancebeleving die steeds intenser wordt.

Ik wist onmiddellijk dat dit iets is wat ik wil doorgeven aan anderen.

Verder volgde ik nog de Heart of Ecstatic Dance training in Amsterdam. Mijn droom is een danscommunity op te starten op West-Vlaamse bodem. Wanneer je danst vergeet je alles en kom je in verbinding met je ware zelf. Van daaruit is het gemakkelijk om je te verbinden met de ander.

Omdat ik persoonlijke ontwikkeling belangrijk vind en steeds zoekend ben naar een meer zinvol leven startte ik met een meerjarig opleidingstraject in Ahawa rond druïdisme.