Relaxatie en Ademhalingstherapeut

Tegenwoordig onstaan er heel veel klachten die te maken hebben met stress, te hoge (werk)druk, angsten,…. We leven in een maatschappij die heel veel van ons lijkt te verwachten en waar alles snel lijkt te gaan. Even adempauze en tijd voor onszelf is heel moeilijk in te plannen. Toch is het van groots belang om even tijd te maken voor onszelf om zo beter in onze eigen kracht te kunnen staan.

Ik maak gebruik van

–  Verschillende relaxatie technieken

–  Ademhalingstechnieken

–  Visualisatie en verbeelding

–  Lichaamsbeweging

–  Het Centering Model

– Vaardigheden als centering practitioner

Wie kan er bij mij terecht

–   Mensen met algemene stressklachten

–  Mensen met burn-out klachten

–  Mensen met depressieve klachten

–  Mensen met bepaalde angsten

– (chorinsiche) hyperventilatie

Als relaxatie-en ademhalingsconsulent wil ik in eerste instantie dat mensen terug voeling krijgen met hun fysieke lichaam om zo ook een balans te kunnen krijgen in hun emotionele, mentale en energetisch lichaam. Aan de hand van spanning-en ontspanningstechnieken kunnen personen leren hoe hun relaxatie respons werkt om zo in het dagdagelijkse leven om te kunnen gaan met stress. Ademhaling is een prachtig middel om van gebruik te maken, omdat we het overal met ons meenemen. Vaak zijn we ons niet bewust van onze ademhaling en hebben we gedurende ons leven een verkeerd ademhalingspatroon ontwikkeld. Dit zorgt er vaak voor dat we ons van bepaalde emoties afsluiten. Onze ademhaling is een belangrijk instrument om ons te kunnen ontspannen.

  • De eerste sessie is een ontmoetingsgesprek waarin ik jou beter wil leren kennen en daarbij een intake afneem. Ik geef ook wat informatie rond mijn werkwijze, zodat je zelf kan aanvoelen of dit hetgeen is wat je nodig hebt op dit moment.

-Deze sessie duurt 1u30 minuten.

-Prijs eerste sessie: 50 euro

  • De volgende sessies duren 1u. Je krijgt steeds opdrachten mee om thuis aan de slag te gaan en de oefeningen te integreren in je leven.

-Prijs opvolgsessies: 40 euro

Ieder persoon heeft zijn eigen levensweg al bewandeld en komt met een individuele vraag. Dit vraagt dan ook om een individuele aanpak. Samen met een persoon ga ik op weg om zijn/haar doelen duidelijk te maken en ernaartoe te groeien. Het is de verantwoordelijkheid van de persoon zelf om met de aangereikte info, oefeningen en tools aan zijn/haar doelen te werken. Als consulent ben ik een ondersteunende factor die samen op pad wil gaan.